راه‌کارهای ما برای پروژه‌های شما

راه‌کارهای عملیاتی

سامانه‌های دوربین پلاک‌خوان

با استفاده از دوربینهای تک لنز و دولنز پلاک‌خوان می‌توان پلاک تمامی خودروهای عبوری را ثبت کرد و با استفاده از نرم‌افزار و سرویس‌های مربوطه از این اطلاعات بهره‌برداری نمود. تک لنز یا دولنز بودن با توجه به ماهیت پروژه و به درخواست کارفرما قابل نصب بر روی دوربینها میباشد.

سامانه ثبت سرعت

به طور کلی دو راه برای ثبت سرعت توسط دوربین پلاک‌خوان وجود دارد: راداری و پردازش تصویر

ثبت تخلفات عبور از چراغ قرمز

سامانه ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز در تقاطع‌ها جهت نظارت بر توقف خودروها پشت خط عابر پیاده نصب می‌گردد و پس از شناسایی پلاک خودرو با استفاده از الگوریتم‌های پردازش تصویر، نسبت به ثبت تخلفات اقدام میکند.

سیستم RFID

سامانه بازشناسی با امواج رادیویی (Radio Frequency Identification) سامانه شناسایی بی‌سیمی است که قادر به تبادل داده‌ها به‌ وسیله برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا، شئ، کارت و… متصل شده‌است، می‌باشد.

RFID

سامانه پارکینگی

برای اجازه ورود و خروج و یا ثبت آن و یا حتی برداشت اتوماتیک هزینه از حسابی از پیش تعیین شده عنوان‌هایی است که می‌توان با سامانه پارکینگی اجرا و پیاده‌سازی نمود.

نرم‌افزار

نرم افزار یکی از اجزای اصلی سامانه های پلاک خوان است که به کمک الگوریتم‌های پیچیده پردازش تصویر می‌توان اطلاعات پردازش شده را به شکل بصری نمایش داد. به عبارتی وظیفه اصلی نرم افزار، پردازش تصاویر جهت صدور قبوض پرداختی است.

سامانه مدیریت پارک حاشیه‌ای

یکی از مشکلات شهرهای بزرگ پارک خودروها در خیابانها می‌باشد که موجب اتلاف وقت و افزایش مصرف سوخت و مشکلات ناشی از آن می‌شود. عدم وجود فضا و امکانات کافی در نقاط مقتضی، باعث ایجاد سفرهای سرگردان، پارک خودروها در محل­های ممنوع، استهلاک وسایل نقلیه و افزایش تراکم ترافیک می‌­شود.

با راه اندازی سامانه های پارکینگ حاشیه ای علاوه بر درآمدزایی ناشی از هزینه پارک وسیله نقلیه برای مدیران و برنامه‌ریزان شهری، کاهش ترافیک در نواحی مرکزی شهر را به دنبال خواهد داشت.

عوارض آزادراهی

با استفاده از دوربین‌های پلاک‌خوان تک لنز یا دولنز در این سامانه‌ها، پلاک‌های خودروهای عبوری ثبت شده و سپس قبض عوارض عبور آنها توسط نرم افزار محاسبه و در حساب خودرو درج می‌شود.

نظارت و مشاوره

اجراي موفق يك پروژه مستلزم بكارگيري دانش، مهارت‌ها، ابزار و تكنيك‌هاي لازم در اداره جريان اجراي فعاليت‌ها، به منظور رفع نيازها و انتظارات متوليان از اجراي پروژه مي‌باشد و در اجراي اين مهم، برنامه‌ريزي، مديريت اجرا، كنترل و نظارت و بهبود و اصلاح به عنوان مولفه‌هاي كليدي مطرح هستند.

با استفاده از دوربین پلاک‌خوان می‌توان پلاک تمامی خودروهای عبوری را ثبت کرد و با استفاده از نرم‌افزار و سرویس‌های مربوطه از این اطلاعات بهره برداری نمود.
برای ثبت تردد و تخلف محدوده‌های طرح ترافیک، ثبت تردد و تخلف محدوده زوج و فرد، ثبت و دریافت عوارضی شهری و برون شهری، ثبت تخلف و تردد ورود و خروج به سازمان‌ها و ارگان‌ها، ثبت تخلف محدوده‌ای از معبر (برای مثال عبور از خط اضطرار، عبور از مسیر ویژه، جناغی، تغییر لاین و …)، اجازه دسترسی یا ورود یا خروج به مجتمع‌های ساختمانی یا ارگان و سازمان خاص (با استفاده از راهبند) از این نوع دوربین استفاده می‌شود.

به طور کلی دو راه برای ثبت سرعت توسط دوربین‌های نصب شده وجود دارد:

راداری

پردازش تصویر

راداری: سرعت‌سنج‌های راداری بر پایه پدیده دوپلر عمل می‌کنند. یک فرستنده، امواج الکترومغناطیسی را به هدف گسیل می‌دهد و این امواج پس از برهم‌کنش با هدف، بازتاب می‌شوند و گیرنده‌ها در کنار ماژول فرستنده، امواج بازتاب شده را دریافت می‌کنند. بدین ترتیب با بررسی تغییر فرکانس، امواج دریافتی به نسبت امواج گسیل شده، سرعت هدف محاسبه می‌شود.

بعضی از ماژول‌های رادار تنها قادر به سرعت‌سنجی یک هدف هستند در حالی که بعضی از ماژول‌های رادار با تکنولوژی جدید که با عنوان Multi Target شناخته می‌شوند، می‌توانند چند هدف را همزمان سرعت‌سنجی کنند. ماژول رادار در ترافیک‌های متراکم قدرت تفکیک‌پذیری کمی دارد اما در ترافیک‌های روان توان تشخیص مناسبی دارند.

پردازش تصویر: در این سیستم‌ها از تصویر پیاپی سنسور مرئی و یا مادون قرمز جهت سرعت‌سنجی خودروها استفاده می‌شود. به این ترتیب که با آنالیز فاصله زمانی دقیق بین دو فریم از تصویر و استخراج فاصله جا به جا شده خودرو در بین دو فریم با استفاده از روش‌های پردازش تصویر، سرعت خودرو محاسبه می‌شود. دقت این روش به الگوریتم استفاده شده در تشخیص جا‌‌به‌جایی خودرو در تصویر و دقت سخت‌افزار در اندازه گیری زمان بین دو فریم است. برای مثال در مواردی که از تشخیص پلاک و جابه‌جایی آن در تصویر برای سرعت‌سنجی استفاده می‌شود، تفاوت ارتفاع نصب پلاک در خودروهای گوناگون (یک خودروی سواری و یک اتوبوس) می‌تواند سبب ایجاد عدم دقت سرعت‌سنجی شود. از مزایای این روش امکان سرعت‌سنجی همه خودروهای عبوری است.

این سیستم‌ها در تقاطع‌ها نصب می‌شوند و در صورتی که خودرو زمانی که چراغ قرمز است از تقاطع عبور کند برای آن جریمه در نظر گرفته خواهد شد. همچنین اگر خودرو بر روی خط عابر پیاده ایستاده باشد جریمه مربوطه برای آن ثبت خواهد شد.

سامانه بازشناسی با امواج رادیویی (Radio Frequency Identification) سامانه شناسایی بی‌سیمی است که قادر به تبادل داده‌ها به‌ وسیله برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا، شئ، کارت و… متصل شده‌است، می‌باشد و یک بازخوان (Reader) است. سامانه‌های RFID از سیگنال‌های الکترونیکی و الکترومغناطیسی برای خواندن و نوشتن داده‌ها بدون تماس بهره‌گیری می‌کنند. اصولاً به هر سیستمی که قادر به خواندن و تشخیص اطلاعات افراد یا کالاها باشد سیستم شناسایی یا Identification System گفته می‌شود.

بطور کلی شناسایی خودکار و نگهداری داده‌ها (AIDC) روشی است که طی آن تجهیزات، خواه سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری قادر به خواندن و تشخیص داده‌ها بدون کمک گرفتن از یک فرد هستند. بارکدها، کدهای دو بعدی، سیستم‌های انگشت نگاری، سامانهٔ شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی، سیستم شناسایی با استفاده از قرنیه چشم و صدا و… از جمله این راهکارها می‌باشند. یکی از جدیدترین مباحث مورد توجه دانشمندان جهت شناسایی افراد یا کالاها استفاده از سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی یا RFID می‌باشد. RFID که مخفف سه واژه Radio Frequency Identification است؛ امروزه توسط فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگی چون «وال مارت» و «مک دونالد» و نیز سازمان‌های مهمی چون “وزارت دفاع ایالت متحده آمریکا” استفاده شده و امتحان خود را به خوبی پس داده‌است.

مزایا استفاده از این تکنولوژی به شرح ذیل است:

  1. کاهش هزینه‌ها (کاهش فعالیت‌های دستی و افزایش سرعت)
  2. اتوماسیون (بدون توقف)
  3. کاهش خطا
  4. کنترل فرایندهای غیرقابل رویت
  5. امکان به روزرسانی بر چسب‌ها بدون دخالت دست
  6. امنیت
  7. یکپارچگی

در مواردی که امکان استفاده از این سیستم برای ثبت ورود و خروج خودرو وجود داشته باشد (یعنی تعداد محدودی خودرو برای سیستم مورد نیاز وجود داشته باشند) با توجه به خطای بسیار کمتر و سرعت عمل بالاتر استفاده از این سیستم پیشنهاد می‌گیرد.

با توجه به مورد مذکور از این سیستم در سازمان‌هایی که حساسیت ورود و خروج بسیار بالایی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد، دیگر استفاده‌های این سیستم برای سازمان‌ها و ارگان هایی از جمله : امنیتی، نظامی، دانشگاه ها، دولتی و …. می‌باشد.

برای اجازه ورود و خروج و یا ثبت آن و یا حتی برداشت اتوماتیک هزینه از حسابی از پیش تعیین شده عنوان‌هایی است که می‌توان با سامانه‌های پلاک‌خوان یا سیستم RFID و یا تلفیقی از هر دوی آنها پیاده سازی نمود.

این سیستم به علت کارآمدی و بازه هزینه نسبتا بزرگ مورد استقبال و نیاز بسیاری از مشتریان از پارکینگ خانه‌های مسکونی گرفته تا ورودی سازمان‌های امنیتی و نظامی قرار گرفته است.

نرم‌افزار مهمترین بخش این بازار می‌باشد و با وجود نرم‌افزار است که می‌توان امکانات موجود در موارد ذکر شده را به صورت کامل استفاده نمود و در اصل بعضی از موارد اشاره شده بدون استفاده از نرم‌افزار شخصی سازی شده قابل بهره برداری نیستند. به عنوان مثال برای ثبت خودروهای مجاز بدون نیاز به شرکت پشتیبان این قابلیت از طریق نرم‌افزار قابل انجام است. همچنین یکی از اصلی‌ترین نیازهای مشتری امکان دریافت و آنالیز گزارش‌هایی است که نرم‌افزار تهیه و ارائه می‌کند.

یکی از مشکلات شهرهای بزرگ پارک خودرو در خیابان‌ها می‌باشد که موجب اتلاف وقت و افزایش مصرف سوخت و مشکلات ناشی از آن می‌شود. راهکارهای گوناگونی از قبیل خودروهای متحرک ثبت پارک و تخلف، پارکبان، سنسور، دوربین‌های نظارتی و پلاک‌خوان وجود دارد که بسته به نیاز و فضای شهری طراحی و اجرا می‌گردد.

با آغاز پروژه ملی پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی کشور در 28 اسفند 1397، سامانه ثبت عوارض یکی از سامانه‌های مهم کشور محسوب می‌شود. با استفاده از دوربین‌های پلاک‌خوان در این سامانه‌ها، پلاک‌های خودروهای عبوری ثبت می‌شود و عوارض محل عبور آنها محاسبه و در حساب خودرو درج می‌شود.

اجراي موفق يك پروژه مستلزم بكارگيري دانش، مهارت‌ها، ابزار و تكنيك‌هاي لازم در اداره جريان اجراي فعاليت‌ها، به منظور رفع نيازها و انتظارات متوليان از اجراي پروژه مي‌باشد و در اجراي اين مهم، برنامه‌ريزي، مديريت اجرا، كنترل و نظارت، و بهبود و اصلاح به عنوان مولفه‌هاي كليدي مطرح هستند.

نظارت و مشاوره